<
>

Jong Oranje-debutant Dallinga: "Het gaat snel, maar dat is genieten"

Toulouse-spits Thijs Dallinga is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje en maakt vrijdagavond mogelijk zijn debuut. De uitverkiezing was geen verrassing, want de aanvaller gaat in de Franse Ligue 1 verder waar hij vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie bij Excelsior mee begonnen is: doelpunten maken. De teller staat op twee, waar hij vorig seizoen op 32 eindigde.

Over zijn transfer naar het hoogste niveau van Frankrijk is Dallinga zeer tevreden: "Ik ben goed op mijn plek daar. Het team dat we hebben is niveau linkerrijtje Eredivisie, dat durf ik wel te zeggen. Al zijn alle ploegen sterk en degraderen er vier ploegen dit seizoen, dus we moeten aan de bak", aldus Dallinga over Toulouse. Waar de teller voor de spits op twee doelpunten en een assist staat na acht wedstrijden.

"Het gaat redelijk snel. Vorig jaar, toen ik bij Excelsior speelde, heb ik ook een keer bij de voorselectie gezeten. Nu gelukkig bij de definitieve. Dusja, er is in korte tijd veel gebeurd. Het gaat snel, maar dat is ook wel genieten", aldus een gelukkige spits over zijn oproep. Erwin van de Looi is tevreden over de ontwikkeling van Dallinga: "Als je in de Ligue 1 speelt en de resultaten van Toulouse zijn best ok, dan kan je wel wat. Dan is dit het moment om de kans te krijgen", aldus de Jong Oranje-bondscoach over zijn keuze om Dallinga dit keer wel op te roepen.

Over de concurrentiestrijd met Joshua Zirkzee en Brian Brobbey maakt Dallinga zich geen zorgen: "Ik wil mezelf aan de trainer laten zien. Hoe zich dat verhoudt ten opzichte van de andere twee jongens, dat zien we deze week wel", aldus een nuchtere Dallinga. Ook met het grote Oranje is de afmaker niet bezig: "Daar denk ik nu nog niet over na, ik ben blij dat ik hier bij Jong Oranje ben en wil me laten zien. Wat daarna komt, zien we dan wel", aldus de nuchtere Groninger.

De oefeninterland Jong België - Jong Oranje is vrijdagavond 18.30 uur live te zien op ESPN