<
>

Vrijdagavond voetbalavond op ESPN

IPWEB

Dit weekend begin je goed met een volle voetbalvrijdagavond op ESPN. Met onder andere de interland van Jong Oranje, vier wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en de loting voor de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker.

Jong België-Jong Oranje

In aanloop naar het EK 2023 in Roemenië en Georgië beginnen de manschappen van Erwin van de Looi het seizoen 22/23 met een oefenwedstrijd tegen België in het stadion van OH Leuven. Net als Jong Oranje eindigde België bovenaan in de kwalificatiecyclus voor het EK en mag zich dus ook opmaken voor het eindtoernooi. Bij Jong Oranje is er plek voor vier debutanten. Xavi Simons (PSV), Thijs Dallinga (Toulouse FC), Bjorn Meijer (FC Groningen) en Mees Hilgers (FC Twente) maken hun debuut in de selectie. De wedstrijd is als onderdeel van Voetbal op Vrijdag vanaf 18:30 uur LIVE te zien op ESPN. Vanaf 18:00 wordt er op dit kanaal voorbeschouwd.

Keuken Kampioen Divisie

Ondanks de interlandbreak wordt er gewoon gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. Direct na de interland van Jong Oranje wordt er vanaf 21:00 uur geschakeld tussen de vier wedstrijden van vrijdagavond. Zo speelt VVV in eigen huis tegen Telstar, gaat MVV op bezoek bij FC Dordrecht en word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen bij Heracles Almelo-Helmond Sport en TOP Oss-Willem II. Daarnaast is Heracles Almelo-Helmond Sport live te zien op ESPN 2 en kun je voor TOP Oss-Willem II terecht op ESPN 3. Beide voorbeschouwingen beginnen om 20:45 uur.

Loting

Vanaf 23:00 uur gaat er geloot worden voor de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker. Natuurlijk is ook de loting LIVE te volgen op ESPN. De wedstrijden in de eerste ronde staan gepland voor 18,19 en 20 oktober.