<
>

Persconferentie met Van Gaal en De Jong live op ESPN

Pro Shots

Het is de week van de beslissing voor het Nederlands elftal in de Nations League met wedstrijden tegen directe concurrenten Polen en België. Ook is het de laatste interlandperiode voor het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal geeft op de vooravond van de wedstrijd een persconferentie vanuit Warschau. Van Gaal en Frenkie de Jong laten hun licht schijnen over de wedstrijd tegen Polen van donderdag. De persconferentie is woensdagavond om 19.00 uur live te zien bij ESPN.

De selectie, waar al veel over gezegd en geschreven is, kwam maandag in Zeist bijeen. Zo hebben Andries Noppert, Kenneth Taylor en Remko Pasveer zich voor het eerst gemeld bij het grote Oranje. Over de afwezigheid van Justin Bijlow was Van Gaal afgelopen maandag op de persconferentie duidelijk: ''Hij behoort nu niet meer bij de eerste vier keepers nee. Anders had ik hem wel geselecteerd. Je moet wel leveren en dat heeft hij in het begin van het seizoen niet gedaan. Niet vergeleken met de andere vier keepers'', aldus de bondscoach. De overige afwezigen weten wat ze te doen staat, om wel bij de WK-selectie te zitten: "Wij kijken naar alle teamfuncties, dan pas vergelijken we de spelers. Het is ook zo dat we een aantal spelers wilden leren kennen. Daarom hadden we een grote voorselectie, maar de ontbrekende spelers hebben niet geleverd op het juiste moment", zei Van Gaal afgelopen maandag.

Donderdagavond speelt Oranje in Warschau tegen Polen. De eerste wedstrijd in De Kuip werd een 2-2 gelijkspel. Het is het enige puntenverlies van de ploeg van Van Gaal in deze groep tot nog toe. Toen speelde Polen zonder teamgenoot van De Jong, Robert Lewandowski. Dit keer is de aanvaller van FC Barcelona er wel bij. Na de krachtmeting met de superspits is zondag België de tegenstander in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Na vier wedstrijden in de Nations League-groep staat Nederland bovenaan met tien punten. Gevolgd door onze Zuiderburen met zeven punten. Polen staat op vier en Wales op één punt. Zondag weten we welk land de groepswinnaar is en zich plaatst voor de finaleronde.

In de late ESPN Vandaag-uitzendingen van donderdag en zondag zijn samenvattingen van Polen - Nederland en Nederland - België te zien.

De persconferentie is woensdag vanaf 19.00 uur live te zien op ESPN en YouTube.