<
>

Goudhaantje Leuchter geeft Ajax Vrouwen zicht op Champions League

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond een zeer knap resultaat geboekt in het heenduel in de tweede voorronde van de Women's Champions League. In Engeland eindigde het duel verrassend in 2-2. Bij Arsenal stond Oranje-topscorer Vivianne Miedema in de basis. Romée Leuchter was met twee doelpunten het goudhaantje aan Amsterdamse zijde.

Het was Ajax dat na ruim een kwartier op een 0-1 voorsprong kwam na een mooi uitgespeelde aanval die werd afgerond door Romée Leuchter. Een paar minuten later maakte Arsenal alweer gelijk via Stina Blackstenius.

Begin tweede helft kreeg Arsenal via een strafschop de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Kim Little faalde niet vanaf elf meter en schoot Arsenal op 2-1. Maar Ajax toonde veekracht, want tien minuten voor tijd was het opnieuw Leuchter die via een klutsgoal gelijk maakte. En dus ligt alles nog open voor de return.

Over acht dagen, op woensdag 28 september, is de return met Arsenal in Amsterdam. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase.

Succesvolle eerste voorronde Ajax
De ploeg van trainer Suzanne Bakker plaatste zich eind augustus voor de tweede voorronde door in een mini-toernooi af te rekenen met Kristianstads DFF en Eintracht Frankfurt. De Ajax Vrouwen versloegen eerstgenoemde club in Denemarken met 3-1, terwijl de Ajacieden dankzij een spectaculaire omhaal van Eshly Bakker in blessuretijd ook het duel met Eintracht Frankfurt winnend afsloten (2-1