<
>

Utrecht wint van Ajax in oefenduel

Terwijl de internationals zich hebben gemeld bij hun nationale team, hebben de overgebleven spelers van Ajax en FC Utrecht tegen elkaar geoefend. In het duel op Sportpark De Toekomst won Utrecht met 1-2. Doelpunten aan de Utrechtse kant werden gemaakt door Luuk Brouwers en Rick Meissen, terwijl Lorenzo Lucca Ajax nog wel op 1-0 had gezet.

Ajax begon de wedstrijd met spelers als Owen Wijndal, die zijn eerste minuten maakte na enkele weken afwezigheid vanwege blessureleed. Ook Florian Grillitsch stond aan de aftrap. Hij is hersteld van een lichte kwetsuur. Voorin stonden Lucca en Lucas Ocampos aan de aftrap. Bij Utrecht speelden onder andere Sean Klaiber, Luuk Brouwers, Amin Younes en Sander van de Streek vanaf het begin.

Zij zagen hoe Ajax in de eerste helft op voorsprong kwam via Lucca. De lange aanvaller werkte een voorzet van Ar’jany Martha tegen de touwen. Na een dik half uur kwam Utrecht op gelijke hoogte via Brouwers, die de bal knap met het hoofd verlengde.

Uiteindelijk verloor Ajax de wedstrijd ook nog. Rick Meissen schoot vlak voor rust van dichtbij binnen. Daarmee wint Utrecht dus met 1-2 en neem het een klein beetje revanche voor de 0-2 nederlaag eerder dit jaar.

In de tweede helft werd het iets onvriendelijker op het veld. Nota bene oud-Ajacied Younes en Lisandro Magallan kregen het met elkaar aan de stok. Magallan kreeg na het opstootje zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen.