<
>

Spitse: "We moeten onszelf niet kleiner maken dan we zijn"

Na de sensationele overwinning in blessuretijd door een werelddoelpunt van Eshly Bakker speelt Ajax Vrouwen dinsdag de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League. Het Arsenal van Vivianne Miedema is de tegenstander en op voorhand staat al vast dat het een heel lastig karwei gaat worden voor de Amsterdammers. Sherida Spitse: “Tegen Eintracht Frankfurt waren wij ook niet de topfavoriet.”

Vertrouwen
Spitse haalt vertrouwen uit de wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt en de goede start in de Azerion Vrouwen Eredivisie: vrijdag won Ajax met 4-0 van Fortuna Sittard. Spitse: “Toch moeten we ook realistisch zijn: Arsenal heeft een betere ploeg. Dat is gewoon zo. Als wij een goed resultaat uit Londen mee kunnen nemen, dan kan je dat misschien wel als stunt zien. Al moeten we onszelf ook niet kleiner maken dan dat we zijn.”

Miedema
Ajax treft dinsdagavond één van de beste speelsters ter wereld en een bekende voor velen in de Amsterdamse selectie, Vivianne Miedema. Spitse: “Miedema is niet heel blij met deze loting. Ik vind het wel hartstikke leuk om tegen haar te spelen.” Ook Lisa Doorn kijkt uit naar het treffen met de topscorer van Oranje: “Als ze bij mij op het veld komt, dan kan ik maar één ding doen: opvreten.”

“Deze wedstrijd is totaal anders dan een competitie- of een bekerwedstrijd. Er komt een heel andere sfeer bij kijken. Dit is een podium waarop je je als team wil laten zien, maar ook als individu”, besluit Spitse haar vooruitblik op de ontmoeting.

De Azerion Vrouwen Eredivisie zie je bij ESPN.