<
>

KNVB schorst De Jong voor PSV-thuis, Hoedemakers en Bangura krijgen twee duels

SC Cambuur Leeuwarden zal het twee wedstrijden zonder Mees Hoedemakers en Alex Bangura moeten doen. Beide spelers hebben een schikkingsvoorstel voor twee wedstrijden (plus één voorwaardelijk) geaccepteerd. Hoofdcoach Henk de Jong is akkoord gegaan met één wedstrijd (plus één voorwaardelijk) schorsing.

Zaterdagavond kregen de Friezen in het duel met RKC Waalwijk maarliefst drie rode kaarten. Hoedemakers kreeg na zeven minuten en 33 seconden al een rode kaart. Het betekende de snelste rode kaart ooit voor SC Cambuur in een Eredivisieduel. Na een half uur werd trainer Henk de Jong met rood naar de tribune gestuurd: "Ik zei slappe lul", gaf de coach achteraf toe. Vlak voor rust kon ook Alex Bangura met een rode prent van het veld, nadat de VAR scheidsrechter Sander van der Eijk naar de kant had geroepen.

Door de schorsingen missen Bangura en Hoedemakers de thuiswedstrijd tegen PSV en de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Trainer De Jong hoeft alleen tegen de Eindhovenaren op de tribune plaatsnemen.