<
>

Diemers over bedreigingen: "Na de training zou ik horen of ik onder politiebegeleiding naar huis moest"

FC Emmen-speler Mark Diemers heeft een bewogen periode bij Feyenoord achter de rug. Het absolute dieptepunt waren bedreigingen aan zijn adres. Na een mindere periode op het veld schreven enkele onruststokers op internet dat er verhaal gehaald ging worden bij de middenvelder thuis. Diemers is te gast bij Fresia Cousiño Arias en Milan van Dongen in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus en wil het verhaal één keer uit de doeken doen, zodat hij het daarna er nooit meer over hoeft te hebben.

"Ik heb een keer gehad dat we tegen Vitesse speelde en ik door Dick Advocaat in de rust gewisseld werd. Wat geheel terecht was trouwens", zegt Diemers over de thuiswedstrijd in De Kuip op 25 april vorig jaar. De teammanager riep Diemers een paar dagen later naar zijn kantoor en dat gesprek veranderde de situatie van Diemers bij Feyenoord radicaal. "Ik heb de veiligheidsmanager gesproken. Er zijn bepaalde dreigementen richting jou geschreven. Momenteel checkt de politie het", weet Diemers zich nog goed te herinneren. "Het gaat over een aantal gasten die op een forum hebben gezegd dat ze naar je huis willen gaan om verhaal te halen bij jou. Je hoort na de training wel of je eventueel onder politiebegeleiding naar huis moet of dat je met je eigen auto naar huis kan", kreeg Diemers te horen.

"Daar ben ik heel erg van geschrokken. Toen heb ik gelijk mijn agent gebeld en gezegd dat ik weg wilde", was de 28-jarige middenvelder duidelijk over zijn vertrekwens. Door een blessure kwam er in de eerste transferwindow geen overstap, maar in de winter kreeg Diemers toch zijn gewenste (tijdelijke) overgang naar Hannover 96, op het tweede niveau van Duitsland. Dit seizoen is Diemers verhuurd aan FC Emmen en speelde sinds zijn komst in alle wedstrijden mee. Bij de Rotterdammers loopt zijn contract aan het einde van dit seizoen af.

In aflevering 7 van Fresia & Milan Parkeren de Bus gaat het uiteraard over veel meer dan alleen de bedreigingen. Diemers gaat in op het uitsterven van de nummers 'tien', zijn band met toptrainers Dick Advocaat, Erik ten Hag en Arne Slot, het nut van persoonlijke video-analyse en het kweken van een pornosnor.

De aflevering met Diemers is vanaf 13:00 te vinden in je favoriete podcastapp als Spotify of iTunes en vanaf 20:15 uur te zien op ESPN.