<
>

Baumgartl mag zich weer voetballer noemen

ANP

Timo Baumgartl maakte zondagmiddag, na maandenlange afwezigheid, zijn eerste minuten voor Union Berlin. De Duitser stond tegen VFL Wolfsburg direct in de basis. Voor de verdediger, bij wie dit jaar teelbalkanker werd ontdekt, betekende dit een mooi moment in zijn herstel.

Baumgartl, die wordt gehuurd van PSV, speelde een uur mee, won met 2-0 en is met Union koploper van de Bundesliga. De huurling van PSV was zeer emotioneel na zijn entree. Bedankt aan mijn vriendin Julia, die me zoveel kracht heeft gegeven. 'Bedankt aan mijn familie en vrienden die me onvoorwaardelijk hebben gesteund. Dank aan iedereen in de zorg die me heeft geholpen', meldt hij onder zijn eigen Instagram-post. Er was ook Nederlands succes, Sheraldo Becker was opnieuw belangrijk met een doelpunt en een assist.

De 26-jarige Duitser kreeg in mei te horen dat er bij hem een tumor was ontdekt. Direct hierna werd hij hieraan geopereerd en volgde hij een intensieve chemotherapie. Dit belemmerde voor een groot gedeelte zijn revalidatie. Baumgartl had hierbij de wens om door PSV, net als vorig jaar, uitgeleend te worden aan Union Berlin.