<
>

Persconferentie Van Gaal live op ESPN

Pro Shots

Over twee maanden start het WK, maar deze week speelt Oranje twee Nations League-wedstrijden tegen Polen en België. Het is de laatste laatste interlandperiode voor het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal geeft aan het einde van de maandagmiddag een persconferentie waarin hij zijn licht laten schijnen over deze wedstrijden, de keuzes rondom zijn selectie en het naderende WK. Deze persconferentie is live te zien bij ESPN.

De selectie, waar al veel over gezegd en geschreven is, komt vandaag in Zeist bijeen. Zo melden Andries Noppert, Kenneth Taylor en Remko Pasveer zich vandaag voor het eerst bij het grote Oranje. Aan de bondscoach om de nieuwelingen snel te leren kennen en hen welkom te laten voelen. Wie er uiteindelijk in de selectie voor het WK zitten, zal voorlopig nog wel voer voor discussie zijn. Zo gaf Van Gaal bij Humberto op Zondag al een voorproefje op een veel gestelde vraag, na het bekendmaken van de 25-koppige selectie voor deze interlandperiode: waarom is Justin Bijlow niet in de selectie opgenomen? "Justin keept op dit moment niet geweldig. Zelfkritiek is meestal vreemd voor de topvoetballers", aldus Van Gaal. De definitieve selectie hoeft pas tien dagen voor de start van WK bekendgemaakt te worden.

Donderdag speelt Oranje in Polen tegen Warschau. De eerste wedstrijd tegen de Polen werd een 2-2 gelijkspel. Het enige puntenverlies van de ploeg van Van Gaal in deze groep, toen zonder Robert Lewandowski. Dit keer is de aanvaller van FC Barcelona er wel bij. Na de krachtmeting met de superspits is zondag België de tegenstander in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA . Na vier wedstrijden in de Nations League-groep staat Nederland bovenaan met tien punten. Gevolgd door onze Zuiderburen met zeven punten. Polen staat op vier en Wales op één punt. Zondag weten we welk land de groepswinnaar is en zich plaatst voor de finaleronde.

In de late ESPN Vandaag uitzendingen van donderdag en zondag zijn samenvattingen van Polen - Nederland en Nederland - België te zien.

De persconferentie is maandag vanaf 16.30 uur live te zien op ESPN