<
>

Van Gaal verklaart afwezigheid Bijlow: "Justin keept op dit moment niet geweldig"

Bondscoach Louis van Gaal heeft nog twee wedstrijden om zijn elftal te finetunen voor de eerste groepswedstrijd op het WK. Komende week staan er Nations League-ontmoetingen met Polen en België op het programma. In Humberto op Zondag liet Van Gaal weten waarom Feyenoord-keeper Justin Bijlow niet tot de selectie behoort.

Andries Noppert en Remko Pasveer zijn er maandag voor het eerst bij in Zeist. Daarnaast hebben ook Jasper Cillessen en Mark Flekken een uitnodiging gekregen. Bijlow zelf was verrast door de keuze van Van Gaal. "Ja, verrast. Ik had er graag wel bij gezeten. Laten we het daar op houden", zei Bijlow na het verloren duel met PSV zondag. Ook Tim Krul zit er niet bij. "Ik moet gewoon weer hard werken en dan het komt wel goed. Als ik er over twee maanden maar bij zit."

In Humberto op Zondag verklaarde Van Gaal waarom Bijlow niet is opgeroepen. "Justin keept op dit moment niet geweldig. Zelfkritiek is meestal vreemd voor de topvoetballers", reageerde de Amsterdammer op het feit dat Bijlow was verrast. Van Gaal krijgt de komende week de laatste kans om kennis te maken met bijvoorbeeld Remko Pasveer. Dat geeft hem de gelegenheid om een weloverwogen keuze te maken. Hij benadrukte dat spelers die nu zijn afgevallen niet automatisch buiten de boot vallen voor het WK.

Gezondheid Van Gaal
In het voorjaar maakte Van Gaal bekend prostaatkanker te hebben. Hij werd bedolven onder steunbetuigingen nadat moment. Van Gaal noemt het een ziekte die hij moet 'managen'. "Ik heb genoeg energie om het te managen." Zijn ziekte hindert hem niet in zijn werk als bondscoach. "Dat heeft met energie te maken. Ik krijg energie van de jongens. Dan denk je daar ook niet over na", aldus Van Gaal.