<
>

Schreuder: "Ik ben niet verrast door de selectie van Van Gaal"

Na de late nederlaag op Anfield tegen Liverpool wacht Ajax zondag een nieuwe test: het sterk uit de startblokken gekomen AZ is in Alkmaar de tegenstander. Alfred Schreuder: “Liverpool was beter dan ons en dat is geen schande: we moeten het tegen AZ weer oppakken en het op onze eigen manier ook weer gaan doen.”

“De intensiteit waarmee Liverpool speelde, daar kunnen wij – ondanks dat wij zelf ook vaak zo spelen – veel van leren. We hebben al wat beelden met de jongens bekeken. Bijvoorbeeld het vrijlopen, daar kunnen we nog winst behalen”, aldus Schreuder op de wekelijkse persconferentie.

Selectie Oranje
Dat Ajax een sterke seizoenstart beleefd is ook bondscoach Louis van Gaal niet ontgaan. Voor de komende wedstrijden in de Nations League selecteert hij maar liefst acht Ajax-spelers. Alfred Schreuder is niet verrast: “Na de voorselectie vind ik het niet verrassend dat ze er nu bij zitten.”

Ook over de 38-jarige Oranje-debutant Remko Pasveer is Schreuder niet verbaasd: “Hij draaide vorig seizoen ook al een heel sterk jaar. Hij heeft toen pech gehad met zijn vingerblessure. Ook nu draait hij weer uitstekend. Voor hem is het natuurlijk fantastisch en een prachtige beloning dat hij op deze leeftijd dit voor elkaar weet te boxen.”

Ajax was op de laatste dag van de transfermarkt ver met Benfica-doelman Odysseas Vlachodimos. Schreuder: “Wij hebben nooit aan de kwaliteiten van Pasveer getwijfeld. Ik denk dat Ajax altijd de ogen open moet houden en uiteindelijk hebben we het niet gedaan.”

Ihattaren & Brobbey
Ook ging Schreuder nog kort in op de situatie met Mohamed Ihattaren: “De situatie is niet gewijzigd ten opzichte van vorige week, hij traint individueel. Ik heb niet veel informatie, maar ik heb gevraagd of ze het mij willen laten weten wanneer hij weer fit genoeg is om bij het eerste aan te sluiten.”

Schreuder koos de laatste wedstrijden voor Mohammed Kudus in de spits waardoor Brian Brobbey teleurgesteld op de bank terecht kwam. Ondanks de teleurstelling reageert Brobbey volgens de trainer prima: “Hij pakt het goed op. Ook vandaag heeft hij de training weer prima doorlopen.”

Net als Ajax is ook AZ sterk aan het seizoen begonnen. Of de opstelling van Ajax overeenkomt met die van tegen Liverpool, daar wilde Schreuder nog niet op ingaan.

AZ - Ajax zie je zondagmiddag 16:45 uur LIVE op ESPN 2.