<
>

'Voormalig speelsters Ajax ook slachtoffer van Marc Overmars'

Pro Shots

Ook oud-voetbalsters van Ajax zijn lastiggevallen door voormalig technisch directeur bij Ajax Marc Overmars. Dat zeggen drie oud-speelsters tegenover Het Parool.

Zo zegt één oud-speelster anoniem tegenover de Amsterdamse krant: "Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren.”

Zo betastte Overmars een speelster in de fysioruimte, terwijl één van de vrouwen op de massagetafel lag. "En Overmars deed het af als een grap, maar zo werd dat niet beleefd."

Overmars, die nu technisch directeur bij Royal Antwerp FC is, laat via een woordvoerder van die club weten niet te willen reageren op deze nieuwe verhalen. De voorvallen zouden dateren uit de eerste jaren van Overmars bij Ajax.

Vertrek

Overmars vertrok begin dit jaar bij Ajax als technisch directeur. Hij moest vertrekken omdat hij over een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s heeft gestuurd. Zo werd destijds bekendgemaakt.

Na gesprekken met de Raad van Commissarissen (RvC) en algemeen directeur Edwin van der Sar heeft Overmars dit besloten en dit aan hen medegedeeld.

“Ik schaam me kapot", liet Overmars weten in een statement van Ajax. Hij schreef verder: "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk. Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten.”