<
>

Becker verkozen tot Bundesliga-speler van de maand

Pro Shots

1. FC Union Berlin-aanvaller Sheraldo Becker is verkozen tot de speler van de maand augustus in de Duitse Bundesliga. De 27-jarige Nederlander met Surinaamse roots krijgt de prijs na drie doelpunten en twee assists in vier wedstrijden voor de verrassende koploper op het hoogste niveau van Duitsland.

Ook de maand september is de voormalig ADO Den Haag-speler goed begonnen, met een doelpunt tegen Bayern München en een assist tegen 1. FC Köln. Becker kent hiermee een vliegende start van het nog prille seizoen, want hij is al bij acht doelpunten betrokken, terwijl hij het hele vorige Bundesliga-seizoen bij tien goals direct betrokken was.

Voor Becker is het zijn derde seizoen in de Bundesliga. In 2019 stapte de voormalig jeugspeler van Ajax transfervrij over van de Hofstad naar Berlijn. Met Union speelt de Surinaams international voor het tweede seizoen achterelkaar Europees voetbal. Vorig seizoen nog in de UEFA Europa Conference League, waar het Feyenoord tegen kwam en dit seizoen een niveau hoger, in de UEFA Europa League.

SC Braga - Union Berlin is donderdagavond LIVE te zien vanaf 20.55 uur op ESPN 3.