<
>

Bayern wint van Barcelona, Porto en Atletico hard onderuit

ProShots

Bayern München heeft in een moeilijke wedstrijd tegen FC Barcelona, toch de overwinning over streep weten te trekken. Club Brugge boekte een knappe 4-0 overwinning op bezoek bij Porto, terwijl Leverkusen wist af te rekenen met Atelico. Maar er waren nog meer varrassende uitslagen tijdens de tweede speelronde van de groepsfase van de Champions League.

Groep B: Club Brugge haalt uit tegen Porto en staat eerste, Leverkusen wint tegen Atletico
Club Brugge ging met een goed gevoel richting Portugal, door de 1-0 thuisoverwinnig op Leverkusen van vorige week. Door een gegeven penalty stond het bij rust opnieuw voor en die voorsprong breidden ze in de tweede helft alleen maar uit. Na 90 minuten stond er een verrassende 0-4 op het scorebord.

Daardoor is Club Brugge de koploper is in groep B met zes punten uit twee wedstrijden, omdat Atletico werd afgetroefd door een ontketend Bayer Leverkusen. In Duitsland werd het 2-0 door twee assists van de Nederlandse invaller Jeremie Frimpong, waardoor Leverkusen en Atletico allebei op drie punten staan en Porto nog altijd puntloos is.

Groep C: Bayern wint opnieuw van Barcelona, Inter makkelijk langs Pilsen.
Bayern heeft thuis weten te winnen van Barcelona, dat zeker meer doelpunten had kunnen maken. Bayern, met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui, had het de eerste helft heel moeilijk maar wist in de eerste tien minuten van de tweede helft twee keer te scoren. Barcelona stelde daar in de tweede helft genoeg tegenover maar wist opnieuw de kansen niet te benutten.

Door de overwinning op Barcelona staat Bayern, waar Gravenberch nog inviel, eerste in groep C met zes punten uit twee wedstrijden. Gevolgd door Barcelona en Inter, dat eerder op de avond met 2-0 wist te winnen op bezoek bij FC Viktoria Pilsen. De Tsjechische ploeg blijft daardoor op nul punten staan.

Groep D: Frankfurt wint in Frankrijk, Sporting koploper door winst op Spurs
Frankfurt heeft de eerste drie punten weten te pakken in dit Champions League-seizoen, nadat het vorige week met 3-0 kansloos ten onder ging. Op bezoek bij Olympique Marseille werd het 0-1, terwijl Sporting Club de Portugal eerder vanavond knap met 2-0 wist te winnen van Tottenham Hotspur. Daardoor voert de Portugese ploeg de lijst aan in poule D.