<
>

Mark Flekken verlengt bij SC Freiburg

Pro Shots / Witters

Mark Flekken verlengt zijn contract bij SC Freiburg. De 29-jarige Oranje-international kende een ijzersterk seizoen bij de Duitse nummer twee van dit moment en trekt die goede form dit seizoen door. De Duitse club laat niet weten tot wanneer het nieuwe contract van Flekken duurt.

"Mark heeft zich na zijn blessureleed van twee jaar geleden uitstekend teruggeknokt, is een geweldige keeper voor ons en zit terecht in de Nederlands Elftal-selectie - dit alles in relatief korte tijd", aldus sportief directeur Klemens Hartenbach op de eigen clubwebsite. "Mark heeft alles wat een moderne keeper kenmerkt. De bal, in zijn handen of aan zijn voeten, is altijd zijn vriend. We zijn blij met hem te kunnen blijven werken als atleet en persoonlijkheid."

Door zijn goede prestaties van het afgelopen seizoen werd Flekken al meerdere keren opgeroepen voor het Nederlands elftal. Voor aankomende interlandperidode is de oud-keeper van MSV Duisburg, Greuther Fürth en Alemmania Aachen opnieuw opgenomen in de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal. 16 september volgt de definitieve selectie waarmee het Nederlands elftal het op gaat nemen tegen Polen en België in aanloop naar het WK van aankomende november.