<
>

ADO Den Haag zet Kuijt op straat

ADO Den Haag heeft het vertrouwen in trainer Dirk Kuijt opgezegd en zet de trainer per direct op straat. Daarmee is er een einde is gekomen aan het eerste dienstverband als hoofdtrainer van de geboren Katwijker. De 42-jarige oefenmeester tekende op 2 juni jongstleden een contract voor één seizoen bij de club uit de Hofstad, maar is dus nog geen halfjaar later alweer weg.

ADO kende dit seizoen een zeer slechte start in de Keuken Kampioen Divisie. De club is momenteel terug te vinden op de zeventiende plek op de ranglijst en er werden slechts 16 punten uit de eerste 16 wedstrijden gepakt.

Gerommel in de organisatie
Het is sinds de aanstelling van Kuijt eigenlijk nooit rustig geweest. Kort na zijn aanstelling werd de eveneens onervaren Daryl Janmaat aangesteld als technisch manager. Maar de 34-voudig international hield het na vijf maanden alweer voor gezien, naar eigen zeggen omdat hij niet begeleid werd en aan zijn lot overgelaten werd.

Naar aanleiding van het opstappen van Janmaat besloten sterspelers Ricardo Kishna en Thomas Verheydt een transferverzoek in te dienen. Ze zeiden namens een groot deel van de spelersgroep geen vertrouwen meer te hebben in de directie onder leiding van Edwin Reijntjes.

Het is nog niet duidelijk wie de opvolger wordt van Kuijt.