<
>

Tuchel en Tedesco ontslagen na Europese zeperds

Pro Shots

Thomas Tuchel en Domenico Tedesco zijn ontslagen na Europese zeperds. Tuchel verloor dinsdag in de Champions League als trainer van Chelsea met 1-0 van Dinamo Zagreb. Tedesco was trainer bij RB Leipzig. De Duitse ploeg verloor dinsdag met 1-4 van Shakhtar Donetsk.

Tuchel werd in januari van 2021 aangesteld als trainer van Chelsea. De club uit Londen had vlak daarvoor Frank Lampard op straat gezet. In zijn eerste seizoen kende de Duitse leidsman meteen een groot succes bij The Blues. In het voorjaar van 2021 werd, tegen alle verwachtingen in, de Champions League gewonnen. Dit seizoen verloopt echter nog moeizaam. In de eigen competitie staat Chelsea op een teleurstellende zesde plaats en werd er al verloren van Leeds United (3-0) en Southampton (2-1).

Voor zijn baan bij Chelsea was Tuchel werkzaam bij Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund.

Ook exit Tedesco
RB Leipzig heeft dezelfde maatregelen genomen als Chelsea. De 36-jarige trainer, die met zijn team het afgelopen seizoen de Duitse beker won, kende al een slechte seizoenstart met slecht 5 punten uit evenzovele duels.

Ook bij Schalke, de voorlaatste klus van Tedesco als trainer in Duitsland, werd hij in maart 2018 ontslagen na een nederlaag in de Champions League. Daarna werkte hij in Rusland bij Spartak Moskou om in december 2021 in dienst te treden bij Leipzig.