<
>

Ajax huurt Ocampos na zeer chaotische transferdag toch van Sevilla

Pro Shots

Ajax heeft met Lucas Ocampos definitief de opvolger van Antony binnen. De Argentijn wordt na een uiterst chaotische dag voor een seizoen gehuurd van Sevilla.

Chaos in Amsterdam
De laatste dag van de transfermarkt kan op z'n zachtst gezegd chaotisch genoemd worden. 's Ochtends leek er nog geen vuiltje aan de lucht en gaf Ocampos een afscheidsinterview aan verschillende Spaanse media. Zijn werkgever Sevilla presenteerde ondertussen zijn opvolger, Adnan Januzaj. Eenmaal in Amsterdam aangekomen had de technische leiding, in de personen van Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, een pijnlijke mededeling voor de Argentijn. De Raad van Commissarissen vond het transferbedrag van rond de twintig miljoen euro te gortig en blokkeerde de transfer.

Terug naar Sevilla
Ocampos droop af en vloog teleurgesteld terug naar Zuid-Spanje. Eenmaal aangekomen in Sevilla kreeg de 28-jarige buitenspeler toch groen licht vanuit de Johan Cruijff Arena. Via een huurconstructie en een veel minder riant salaris dan in eerste instantie afgesproken mocht Ocampos zich alsnog bij zijn nieuwe club melden. Het duurde uiteindelijk tot de absolute slotfase van de transfermarkt voordat alle plooien glad waren gestreken.

En zo heeft Ajax, 12 uur later dan gepland, de opvolger van de voor honderd miljoen euro vertrokken Antony binnen. De 28-jarige Ocampos debuteerde in augustus 2011 bij de op dat moment net gedegradeerde topclub River Plate in zijn geboorteland. Met die club werd de buitenspeler kampioen van de Primera B Nacional. Precies een jaar later vertrok hij voor dertien miljoen euro naar AS Monaco, op dat moment uitkomend in de Ligue 2 in Frankrijk. Ook met de Monegasken werd de buitenspeler kampioen op het tweede niveau.

Sevilla
Na periodes met wisselend succes bij Olympique Marseille, Genoa en AC Milan kwam Ocampos in 2019 bij Sevilla terecht. Met die club won hij in 2020, mede door twee doelpunten van Luuk de Jong, de Europa League. Afgelopen seizoen begon Ocampos nog als basisspeler bij Sevilla, al speelde hij lang niet altijd 90 minuten. Na het aantrekken van Papu Gómez van Atalanta Bergamo, afgelopen januari, kreeg de Argentijnse aanvaller steeds minder speeltijd. Dit seizoen moest hij het ook doen met een reserverol.