<
>

Naast Rangers ook Kopenhagen en Dinamo Zagreb naar Champions League

Soccrates Images

Terwijl PSV teleurstelde en Rangers de Champions League-groepsfase ingaat, werd er ook op andere velden gestreden om de laatste Champions League-tickets.

Kopenhagen houdt stand in Turkije
Na een spannende eerste wedstrijd in Denemarken, reisde FC Kopenhagen met een 2-1 overwinning af naar Turkije. Trabzonspor, dat in het seizoen 2011/12 voor het laatst deelnam aan de Champions League, rook vanavond vanaf het begin van de wedstrijd bloed en kreeg de eerste helft een legioen aan kansen op de 1-0. Ook in de tweede helft wist Trabzonspor niet te scoren, ondanks genoeg mogelijkheden voor de ploeg waar Stefano Denswil de gehele wedstrijd centraal achterin speelde.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie was het de andere Nederlander, Kevin Diks, die feest kon vieren. FC Kopenhagen gaat morgen om 18:00 uur mee in de koker voor de loting van de Champions League-groepsfase.

Verlenging in Kroatië
Dinamo Zagreb en Bodø/Glimt hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Na 90 minuten in Kroatië was de stand, 2-1 na een 1-0 in Noorwegen, gelijk. In de verlenging duurde het ook nog tot de 117e minuut voor de beslissing in de wedstrijd, toen Dinamo Zagreb via Josip Drmic de 3-1 binnenschoot. Na de 3-1 werd het vlak voor tijd ook nog 4-1 door Petar Bockaj, waardoor Dinamo Zagreb naar de groepsfase van de Champions League gaat.