<
>

Seuntjens: "Mijn tolk zei huilend: 'Bro you've got cancer, man'

Ralf Seuntjens hoort op 9 mei in een Japans ziekenhuis dat er een tumor bij hem is geconstateerd. Sindsdien heeft het leven voor de oud-spits van onder meer FC Den Bosch, VVV-Venlo, De Graafschap en NAC Breda een andere betekenis gekregen. In de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus doet de 33-jarige aanvaller voor het eerst openhartig zijn verhaal over zijn ziekte. Dat doet hij niet alleen, maar met zijn broer Mats Seuntjens aan zijn zijde.

"Het is bizar eigenlijk", zegt Seuntjens. "Je gaat naar Japan. Toch een beetje een droom die uitkomt. Eerst NAC, dan nog Japan. Niet verwacht en 4 mei speel je dan een wedstrijd. Krijg je twee tikken op je schouderblad. Die wedstrijd winnen we dan met 1-0 en scoorde ik gelukkig nog een goal. En ik bleef last houden van mijn schouderblad. Toen zeiden ze: 'Wat wil je?'. En van mij hoefde er geen scan gemaakt te worden. En daar zijn ze echt van dat ze een scan gaan maken. 9 mei maakte ik die scan."

Seuntjens heeft op dat moment nog geen idee dat er mogelijk slecht nieuws aankomt. "Dan zit je te wachten. Op een moment zag ik dokters heen en weer lopen ook van de kamer waar ik was geweest. Toen zei ik tegen mijn tolk nog: 'Dat is geen best nieuws wat die persoon gaat krijgen'. Toen werden we binnen geroepen. Dan sta je tegen een groepje artsen. Dan wijst hij iets aan en dan begint mijn tolk naast mij te huilen. Dus ik kijk hem zo aan en mijn eerste gevoel gaat zo van, mijn schouderblad ligt doormidden of een pees afgescheurd. Ik dacht misschien is het einde seizoen door een schouderbladblessure."

"Op een gegeven moment was hij terug. Voor mijn beleving heeft dat vijf minuten geduurd. Ik weet niet of het echt zo lang was. Toen zei hij in een keer: 'Bro you've got cancer, man'. Dan verlaat je het kamertje en dan weet je het even niet meer", zegt Seuntjens.

In de podcast gaat de voetballer in hoe de ziekte zijn leven heeft beïnvloed en wat het met zijn gezin en omgeving heeft gedaan.

De podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus is te beluisteren via je favoriete podcastapp.