<
>

AZ haalt Amerikaans international Djordje Mihailovic

AZ leek na de komst van Riechedly Bazoer uitgeshopt, maar heeft toch nog een keer de portemonnee getrokken. Djordje Mihailovic, die voornamelijk uitblinkt in het geven van assists, komt pas in de winterstop naar Alkmaar en tekent tot 2027.

De 23-jarige Amerikaan maakt het MLS-seizoen, dat in de winter afloopt, af bij CF Montréal. Tot dusverre was hij in 20 wedstrijden bij elf doelpunten betrokken. Ook afgelopen seizoen heeft de zesvoudig international bewezen te kunnen leveren. Met dertien assists was hij- samen met Carles Gil van New England Revolution- de assistkoning in de MLS. De creatieve aanvallende middenvelder zal de concurrentie aan moeten gaan met Dani de Wit, Tijjani Reijnders en Hakon Evjen, die allemaal achter de spits kunnen spelen.

In eerste instantie had de AZ-leiding bedacht dat er geen spelers meer bij zouden komen. Toch liet Max Huiberts zich overtuigen door de data-analisten en scouts die enthousiast raakten van de beelden. Na een trip naar Canada was ook Huiberts om, maar werd besloten dat hij pas in de winterstop de reis overzee zou maken. Daardoor maakt hij het seizoen in zijn geboorteland af en komt Mihailovic pas na het WK in Qatar naar de Eredivisie.