<
>

Van Bronckhorst speelt met negen man gelijk op weg naar PSV

Pro Shots

Rangers FC is nog altijd ongeslagen in de Schotse Premier League. De vierde wedstrijd van het seizoen eindigde in een gelijkspel, al ging het moeizaam. Op bezoek bij Hibernian werd het 2-2, mede dankzij twee rode kaarten voor de Rangers.

Waar tegenstander PSV op weg naar het onderlinge Champions League play-off duel vrij kreeg van de KNVB, moest de ploeg van Giovanni van Bronckhorst vol aan de bak. De Rotterdammer startte in de sterkste opstelling. In een eerste helft vol gele kaarten benutte aanvoerder James Tavernier vlak voor rust een strafschop.

Knotsgekke tweede helft
In een knotsgekke tweede helft kwam Hibernian vijf minuten na rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Martin Boyle. Nadat Tom Lawrence na een uur spelen Rangers weer op voorsprong had gebracht sloeg de vlam in de pan. John Lundstram en Alfredo Morelos haalden het eind van de wedstrijd niet, beide spelers moesten met rood van het veld vanwege zware overtredingen. In blessuretijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een doelpunt van Josh Campbell.

Woensdag speelt Rangers FC in Eindhoven de beslissende wedstrijd in de play-offs van de Champions League. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase. De heenwedstrijd op Ibrox eindigde ook in 2-2.