<
>

Twente Vrouwen winnen met 13-0, Ajax toont veerkracht in Champions League

Pro Shots

De vrouwen van FC Twente hebben donderdag met ongekende cijfers Agarista CSF gedeclasseerd. Tegen de kampioen van Moldavië werd er op Sportcampus Diekman met maar liefst 13-0 gewonnen. Fenna Kalma nam zeven treffers voor haar rekening.

Kalma had halverwege de eerste helft drie minuten nodig om een hattrick te noteren, maar ging daarna vrolijk door met scoren. Heel Twente wist het net eenvoudig te vinden. Anna-Lena Stolze maakte twee doelpunten en Bente Jansen, Renate Jansen, Sophie te Brake en Kayleigh van Dooren ieder een treffer.

Twente treft Benfica in de finale van het mini-toernooi in de eerste voorronde van de Champions League. Vorig jaar werd Twente in de tweede voorronde nog kansloos uitgeschakeld door de ploeg uit Portugal (5-1 over twee wedstrijden). Dat duel begint zondag om 18:00 uur.

Ajax Vrouwen tonen veerkracht
De Ajax Vrouwen zijn donderdag de weg die moet leiden naar de groepsfase van de Champions League begonnen met een zwaarbevochten zege. In Denemarken werd de eerste wedstrijd in de voorronde van het Europese clubtoernooi met 3-1 gewonnen van Kristianstads DFF uit Zweden.

Voor hoofdtrainer Suzanne Bakker, die deze zomer Danny Schenkel opvolgde, was het de eerste serieuze test met haar ploeg. Ajax kwam echter al snel op achterstand, maar knokte zich knap terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Victoria Pelova. Vijf minuten voor tijd maakte Eshly Bakker de comeback compleet voor de Amsterdammers, waarna Chasity Grant diep in de blessuretijd het duel besliste.

Op zondag 21 augustus wacht om 13:00 uur de winnaar van het andere duel in de poule: Eintracht Frankfurt - Fortuna Hjørring. De winnaar van iedere poule plaatst zich voor de tweede voorronde van de Champions League. In de tweede voorronde spelen 24 clubs om twaalf plekken in de groepsfase.