<
>

Veiligheid ADO-stadion nog niet op orde, publiek beperkt welkom

Pro Shots

ADO Den Haag mag voorlopig nog niet in een vol stadion spelen. Dat heeft de driehoek van gemeente, politie en Openbaar Ministerie besloten na onderzoek naar de veiligheid in het Bingoal Stadion. Aanleiding van het onderzoek zijn de rellen rond de wedstrijd tegen Excelsior in mei. ADO verspeelde tegen de Rotterdammers promotie naar de Eredivisie, na een van de meest bizarre wedstrijden ooit.

Het Bingoal Stadion, zoals het tegenwoordig heet, voldoet volgens het rapport van de driehoek niet aan alle veiligheidsmaatregelen. Dit houdt in dat de stewards niet aan alle eisen voldoen, en er met een verouderd toegangssysteem wordt gewerkt. Die problemen moeten eerst verholpen worden voordat de driehoek besluit dat er weer publiek welkom is.

Deel tribunes gesloten
Vooralsnog meldt ADO op de eigen clubsite dat er in de volgende thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, op 28 augustus, beperkt publiek welkom is. Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties worden verdeeld over drie van de vier tribunes. Deze maatregelen zullen ook gelden tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong AZ op 9 september.

Afgelopen zaterdag speelde ADO de eerste thuiswedstrijd van het seizoen al voor lege tribunes. Dit was een besluit van de KNVB naar aanleiding van dezelfde rellen.