<
>

Diemers weer gelukkig als voetballer in Emmen

Mark Diemers koos deze zomer bewust voor het FC Emmen van coach Dick Lukkien en wees daarmee Cambuur Leeuwarden af. Bij Feyenoord zat de geboren Leeuwarder op een dood spoor en mocht daardoor uitkijken naar een nieuwe club. Het leek wederom een buitenlands avontuur te worden, na een verhuurperiode aan Hannover 96, maar Diemers koos na de geboorte van zijn dochter toch voor de Eredivisie.

De 28-jarige middenvelder is zich bewust van zijn mindere periodes bij Feyenoord: "Ik denk dat ik niet helemaal constant ben geweest, maar dat was ook moeilijk in dat jaar", doelt Diemers op de vijfde plek in het seizoen 2021/2022 bij de Rotterdammers. Ook voelde de van Fortuna Sittard gekochte Diemers de steun niet altijd van Het Legioen: "Het is te makkelijk om te zeggen dat de supporters de pik op mij hebben gehad. Ze hebben me nooit helemaal omarmd, maar dat heeft ook zeker aan mezelf gelegen", is Diemers zelfkritisch. "In anderhalf jaar tijd heb ik 42 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld. Dat lukt niet als je het niveau niet aan kunt."

Diemers heeft Rotterdam als woonplaats inmiddels achter zich gelaten en is teruggekeerd naar zijn geboortestad Leeuwarden. Toch koos hij deze zomer voor Emmen: "Cambuur blijft echt wel mijn cluppie. Ze hebben zich in het begin van de transferwindow bij mij gemeld via trainer Henk de Jong, met wie ik veel contact heb. Alleen stond ik toen alleen open voor het buitenland. Tot ik een dochter kreeg en de familieman in mij dichterbij huis wil blijven. Alleen heb ik nog een Feyenoord-salaris en dat is voor sommige clubs moeilijk te behappen", is Diemers duidelijk over zijn salariswensen.

Na dit seizoen is de middenvelder transfervrij en keert hij mogelijk toch naar huis. Zijn thuis is Leeuwarden, maar Diemers is als voetballer weer gelukkig in Emmen.