<
>

De Leeuw op zijn 35ste eindelijk thuis in Tilburg

Via omzwervingen in Veendam, Doetinchem, Groningen, Chicago én Emmen is Michael de Leeuw terug op de plek waar hij als speler in de jeugdopleiding gevormd is. De Leeuw debuteerde afgelopen vrijdag op 35-jarige leeftijd voor Willem II in het uitduel met FC Eindhoven.

FC Groningen-trainer Frank Wormuth had Michael de Leeuw niet meer nodig en maakte dat duidelijk door hem tegen FC Volendam buiten de selectie te laten. Dat was voor De Leeuw het signaal om zijn heil ergens anders te zoeken. De routinier had twee opties: terugkeren in Emmen of terugkeren in Tilburg. Hij koos voor het laatste. Een keuze die voor een groot deel werd beïnvloed door technisch directeur van de Tilburgers, Teun Jacobs. "Ik heb meerdere gesprekken gehad met Teun. Dat gevoel was vanuit mijn kant heel goed. Voor mij was het eigenlijk wel een logische stap", aldus De Leeuw.

"Een trainer mag doen wat hij wil. Voor mij was het wel pijnlijk, omdat ik het jaar ervoor nog tot 30 wedstrijden kwam en er nu helemaal niks meer van kan, om het even heel zwart-wit te zeggen", vertelt De Leeuw over zijn vertrek bij Groningen. "Maar verder heb ik een fantastische tijd bij FC Groningen gehad."

De Leeuw gespot in de trein
Zijn terugkeer in Tilburg kondigde zich aan door een oplettende treinreiziger. Om de formaliteiten bij Willem II af te ronden koos De Leeuw ervoor per trein af te reizen naar het zuiden. In de trein op weg naar het eindstation werd hij gespot door een medepassagier, die een foto van hem maakte en op Twitter deelde. De komst van De Leeuw naar Willem II was daardoor al geen geheim meer. "Als je een foto van mij wil maken, kun je dat gewoon vragen. Maar ik vind het eigenlijk alleen maar mooi dat het zo naar buiten is gekomen", besluit de Brabander.