<
>

Ramzi over rol bij Marokko: "De bal ligt bij de bond"

Pro Shots

Adil Ramzi heeft na de wedstrijd van zijn Jong PSV tegen FC Dordrecht tekst en uitleg gegeven over de geruchten van zijn mogelijke assistent-trainerschap bij de Marokkaanse nationale ploeg. Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft het veld geruimd en het lijkt erop dat Walid Regragui zijn opvolger gaat worden. De Marokkaanse bond ziet in Ramzi de ideale assistent om de Nederlandse invloeden in de selectie te managen, nog voordat het WK in november van start gaat.

Echter heeft Ramzi deze zomer bewust gekozen voor het hoofdtrainerschap bij Jong PSV: "De Marokkaanse bond wil mij per direct als eerste assistent. Wat een ongelofelijke eer is, want het is mijn land, maar ik zit hier bij PSV al acht jaar. We zijn in gesprek gegaan en het is denkbaar dat ik het kan combineren. Ik hoop dat ik de ervaring van een WK mee kan maken, maar alleen combineren is voor mij een optie. De bal ligt nu bij de bond", aldus de coach van Jong PSV. "Het gaat om twee momenten, niet anderhalf jaar. Dan mis ik twee wedstrijden. Dat hebben we besproken en is geen probleem. Daar ben ik de club dankbaar voor. Als de bond die dubbelfunctie accepteerd, hebben we een deal", ziet Ramzi geen problemen.

Mocht Ramzi assistent worden, zal een belangrijke taak zijn om de spelers met Nederlandse roots te managen. Een daarvan is Hakim Ziyech, die na anderhalf jaar afwezigheid weer welkom is in de Marokkaanse selectie: "Zes of zeven jongens die kans hebben op een selectie komen uit Nederland, daar houdt de bond ook rekening mee. Hakim is een fantastische speler en mens, dus daar zie ik geen problemen. Ik zie juist een taak om hem te laten schitteren", ziet Ramzi zijn taak schoon.

Het WK begint op 23 november voor Marokko, maar de ploeg speelt eind september nog twee oefenwedstrijden in aanloop naar het mondiale eindtoernooi.