<
>

Pokerspel rondom teleurgestelde Strand Larsen: "Is een duivels dilemma"

Jorgen Strand Larsen hoopt deze zomer nog altijd een transfer naar het buitenland te maken. Er liggen volgens de spits van FC Groningen diverse aanbiedingen op tafel, maar de clubleiding van Groningen werkt voorlopig niet mee aan een overstap. In Dit Was Het Weekend bespreken analisten Kenneth Pérez en Arnold Bruggink het Strand Larsen-dossier.

"FC Groningen staat nergens voor open, dat is teleurstellend. Het zijn serieuze aanbiedingen en elke voetballer die 22 jaar oud is, wil kijken wat er mogelijk is", gaf Strand Larsen na afloop van de forse nederlaag tegen Ajax (6-1) aan. De spits staat in de belangstelling van clubs uit Italië en Engeland en ziet een stap omhoog zitten.

''We spelen geen Champions League en niet in een top vijf competitie. Vroeg of laat wil je dan die stap maken. Het is niet dat ik hier niet graag ben, maar ik denk wel aan mijn toekomst.”

Duivels dilemma
Eerder op de dag noemde voormalig Groningen-directeur Hans Nijland de transferperikelen rondom Strand Larsen al een “duivels dilemma”, en daar sluit Pérez zich bij aan. “De club bepaalt in principe wat er met je gebeurt, alleen voor een club als Groningen is het wel handig als spelers het gevoel hebben dat er aan een transfer kan worden meegewerkt.

“Bij Groningen is het zo dat ze jongens in een vroeg stadium aantrekken om uiteindelijk voor meer geld te verkopen. Maar met dit beleid weet je dat als je bij Groningen tekent, dat je heel moeilijk weg komt”, refereert Perez aan Azor Matusiwa, die vorig jaar naar Stade de Reims vertrok nadat Groningen hem eerst niet wilde laten gaan. “Dan moet je niet raar opkijken als een speler voor een andere club dan Groningen kiest.”

Pokerspel
Bruggink snapt wel dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus er vooralsnog voor kiest om zijn poot stijf te houden aan de onderhandelingstafel. “Groningen heeft niet heel veel doelpunten in de selectie zitten. Dat was vorig seizoen ook best wel een groot probleem. Fledderus is blijkbaar best een goede pokerspeler, want het is hem wel vaker gelukt om een bod omhoog te krijgen als iedereen in paniek is.”

In Goedemorgen Eredivisie hield Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen dezelfde lezing. “Het is ook moeilijk om weer een waardige vervanger te vinden. Iedereen is tegenwoordig op zoek naar een spits.” En dus blijft Strand Larsen voorlopig het shirt van Groningen dragen.