<
>

Ten Hag straft spelers met extra training

Na de pijnlijke thuisnederlaag van vorige week tegen Brighton & Hove Albion (1-2) ging Manchester United afgelopen zaterdag keihard onderuit bij Brentford FC. De spelers van Erik ten Hag zouden eigenlijk vrij zijn op zondag, de dag na de blamage (4-0), maar volgens bronnen annuleerde de Nederlandse manager de vrije dag om zijn selectie een flinke afstand te laten afleggen.

Ten Hag beval zijn spelers om 13,7 kilometer te rennen tijdens de extra training, precies het aantal dat Brentford meer had gelopen in de wedstrijd. Het team van Thomas Frank legde in de 90 minuten 109,3 kilometer af, terwijl de spelers van Ten Hag 95,6 kilometer registreerden. De manager was volgens bronnen 'geschokt' door het optreden van United. Hij bestempelde de prestatie in de eerste helft - waarin United in 35 minuten vier doelpunten tegen kreeg - als 'onaanvaardbaar' en vroeg zich af hoe Brentford erin was geslaagd 'hongeriger' te zijn. Luke Shaw, Lisandro Martínez en Fred werden allemaal vervangen tijdens de rust, maar Ten Hag zei achteraf dat hij zijn hele basisopstelling wilde wisselen.

Door de opeenvolgende nederlagen staat United onderaan de ranglijst van de Premier League. 22 augustus wacht een nieuwe test. Een zware, want Liverpool komt op bezoek op Old Trafford. Waarschijnlijk kan Ten Hag dan nog steeds over Cristiano Ronaldo beschikken. United zou het contract van de veelbesproken Portugees willen beëindigen, maar de club ontkent die geluiden.