<
>

Pijnlijke afstraffing voor Ten Hag tegen Brentford

De valse start van Erik ten Hag bij Manchester United heeft in de uitwedstrijd tegen Brentford een pijnlijk vervolg gekregen. Na het verlies in het openingsduel met Brighton & Hove Albion (1-2) was Brentford zaterdag met 4-0 te sterk. Na 45 minuten was de eindstand al bereikt. Het is de slechtste start van United in de Premier League sinds 1922.

Ten Hag had in zijn tweede Premier League-wedstrijd een basisplaats in petto voor Cristiano Ronaldo. Maar de Portugese ster vertolkte een anonieme rol. Doelman David de Gea had daarentegen een negatieve hoofdrol in de eerste helft. Hij ging in de fout bij de openingstreffer van Josh Dasilva en had bij de 2-0 van Mathias Jensen ook adequater kunnen ingriijpen. United leek lamgeslagen door na 18 minuten al 2-0 achter te staan. Via Ben Mee en Bryan Mbeumo werd het drama nog groter en zocht Manchester United bij een 4-0 achterstand de kleedkamer op.

Malacia en Van de Beek kunnen schade niet repareren
In de rust greep Ten Hag in en bracht hij Raphael Varane, Scott McTominay en Tyrell Malacia in de ploeg. United bleef echter inspiratieloos. De ploeg van Ten Hag maakte geen moment aanspraak op een comeback. Malacia was niet de enige Nederlander die binnen de lijnen kwam. In de slotfase kreeg Donny van de Beek ook nog wat speelminuten. Brentford leunde op de ruime voorsprong en maakte geen aanstalten voor een vijfde treffer. Zo eindigde het tweede duel van Ten Hag in de Premier League in een 4-0 nederlaag.

Met nul punten en een doelsaldo van min vijf na twee wedstrijden staat United laatste in de Premier League.