<
>

N.E.C. pakt door met komst Philippe Sandler

Pro Shots

N.E.C. blijft zich roeren op de transfermarkt. Nadat de Nijmeegse club afgelopen week al stuntte met oranje-international Jasper Cillessen, heeft het nu verdediger Philippe Sandler vastgelegd.

“Philippe Sandler is één van de meest getalenteerde en veelzijdige verdedigers van Nederland", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubsite. "Groot, snel, elegant, intelligent, kopsterk en uitmuntend aan de bal. Blessureleed in allerlei vormen heeft hem in zijn loopbaan echter parten gespeeld. De medische staf van N.E.C. heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet: de schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Philippe binnen afzienbare tijd speelklaar zijn. Voor N.E.C. een geweldige acquisitie. Voor nu en de toekomst.”

Droomtransfer

Sandler debuteerde in 2016 als 19-jarige in de Eredivisie bij PEC Zwolle. Na twee seizoenen verdiende de centrale verdediger een droomtransfer naar Manchester City, dat een groot talent in hem zag. Het lukte de Amsterdammer niet om door te breken in Engeland en tot een officieel debuut kwam het nooit. Mede door blessureleed liepen verhuurperiodes bij Anderlecht en Troyes op niets uit.

Afgelopen half jaar speelde de nu 25-jarige Sandler voor Feyenoord, waar hij tot twee optredens kwam. In Nijmegen tekent Sandler een contract voor drie jaar.