<
>

Ontslag Halilhodzic bij Marokko maakt weg vrij voor rentree Ziyech

Het Marokkaans voetbalelftal wordt op het WK dit jaar niet geleid door Vahid Halilhodzic. De Bosnische bondscoach, die sinds 2019 aan het roer stond, moet het veld ruimen. Waarschijnlijk betekent dat dat Hakim Ziyech, die in conflict lag met Halilhodzic, terug zal keren bij het nationale efltal.

De president van de Marokkaanse bond beloofde eerder dit jaar aan de achterban dat Ziyech (veertig caps) terug zou keren in de nationale ploeg, maar dat is nog niet gebeurd. Noussair Mazraoui kon ook lang niet door één deur met de Bosniër, maar de verdediger voerde kort na zijn stap naar Bayern München in mei een verzoenend gesprek met Halilhodzic en keerde terug bij de selectie.

Opvolger
Walid Regragui gaat zo goed als zeker de ‘Leeuwen van de Atlas' onder zijn hoede nemen. De 46-jarige Marokkaan was vanaf 2012 twee jaar assistent bij het nationale elftal. Vervolgens trainde hij FUS de Rabat, Al-Duhail SC (Qatar) en sinds de zomer van 2021 ook Wydad AC Casablanca, waarmee hij de landstitel en de Afrikaanse Champions League won.