<
>

Eerste Super Cup Vrouwen live op ESPN

Pro Shots

Het vrouwenvoetbal beleeft komend seizoen een primeur. Voor de eerste keer wordt namelijk een wedstrijd om de Super Cup gespeeld. Landskampioen FC Twente zal het op zondag 11 september in de Grolsch Veste opnemen tegen Ajax, de winnaar van de TOTO KNVB Beker. Het duel begint om 12:15 uur en is live te zien op ESPN.

FC Twente kroonde zich op 20 mei tot landskampioen na een zege bij concurrent Ajax (2-3). Op dat moment had Ajax zich al verzekerd van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van de inmiddels vertrokken trainer Danny Schenkel pakte de prijs op 18 april ten koste van PSV (2-1).

Competitie

De Azerion Vrouwen Eredivisie gaat op vrijdag 16 september van start. FC Twente speelt een uitwedstrijd tegen vv Alkmaar, terwijl Ajax de competitie opent met een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Fortuna Sittard.

Tijdens de openingsdag staat ook de stadsstrijd tussen Feyenoord en Excelsior op het programma en PSV neemt het op 16 september op tegen sc Heerenveen. Op zondag 18 september speelt een andere nieuwkomer, Telstar, de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Vanwege het oneven aantal clubs in de competitie is ieder weekend een club vrij. PEC Zwolle zal in de eerste speelronde nog niet in actie komen.

De wedstrijden die op zondag om 12:15 uur worden gespeeld zijn grotendeels live te zien op ESPN. De competitie eindigt op zondag 7 mei, waarna de Eredivisie Cup van start gaat. Vanaf de achtste finales van de TOTO KNVB Beker op zaterdag 25 en/of zondag 26 februari stromen de Eredivisieclubs in bij het bekertoernooi. Op zondag 14 mei staat de finale van de TOTO KNVB Beker Vrouwen op het programma.