<
>

Real Madrid wint opnieuw Europese Supercup

ANP Foto

De overvolle prijzenkast van Real Madrid is weer een trofee rijker. De Champions League-winnaar was in het duel om de Europese Supercup met 2-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt. David Alaba en Karim Benzema scoorden tegen de kampioen van de Europa League in het Olympiastadion van Helsinki.

Real won de Europese Supercup alweer voor de vijfde keer. Trainer Carlo Ancelotti koos voor dezelfde elf spelers die op 28 mei de basis legden voor de zege op Liverpool in de finale van de Champions League. Bij Eintracht Franfurt ontbrak sterspeler Filip Kostic, die zeer waarschijnlijk zijn loopbaan voortzet bij Juventus. Mario Götze, afgelopen seizoen nog actief voor PSV, mocht na een klein uur invallen bij zijn nieuwe Duitse club.

De eerste kans was voor Eintracht Frankfurt. Maar doelman Thibaut Courtois, vorig seizoen geweldig in vorm, keerde de inzet van Daichi Kamada. Vervolgens werd Real sterker en sterker. Vinícius Júnior miste twee kansen op de openingstreffer voordat David Alaba in de 37e minuut wel scoorde. Real domineerde ook de tweede helft. Op basis van de vele kansen was het een klein wonder dat alleen Benzema nog scoorde.