<
>

AZ moet winnen van Dundee: ''Bazoer bij selectie''

Riechedly Bazoer kan donderdag debuteren voor AZ in het thuisduel met Dundee United van de derde voorronde van de Conference League. De van Vitesse overgekomen middenvelder maakt voor het eerst deel uit van de selectie van trainer Pascal Jansen, die ook weer een beroep kan doen op de van een knieblessure herstelde Yuki Sugawara.

Het is niet de verwachting dat Bazoer al aan de aftrap verschijnt. De middenvelder, die vorige week ziek was, is nog niet zo fit als zijn meeste ploeggenoten. Voor de geblesseerde Jesper Karlsson, Jens Odgaard en Zinho Vanheusden komt het tweede duel met de Schotse club nog te vroeg.

AZ verloor vorige week de uitwedstrijd tegen de club (1-0) die in het seizoen 2019/2020 nog op het tweede niveau van Schotland uitkwam. "Het was een moeilijke wedstrijd voor ons in Schotland", zei aanvaller Vangelis Pavlidis woensdag op de persconferentie. "We wisten dat ze een fanatieke aanhang hebben en enorm naar deze duels hebben uitgekeken. Maar we speelden slecht. We moeten er meer passie inleggen en meer kansen creëren om doelpunten te maken. Ik ga ervan uit dat het een heel andere wedstrijd dan vorige week wordt."

Jansen ziet dat zijn ploeg gebrand is om het cruciale duel met de Schotten te winnen. ''Sinds ik met deze jongens werk, zie ik dat de focus erg goed is. Ze gaan de wedstrijden met de juiste focus in. In deze wedstrijd zie ik daarin geen verschil. De lading van de wedstrijd is wel anders. Er staat een Europees ticket op het spel.''

Als AZ het tweeluik met Dundee United wint, dan stuit het in de play-offs van de voorronden van de Conference League op Riga FC uit Letland of het Portugese Gil Vicente.