<
>

Transfer De Leeuw naar Willem II beklonken

Michael de Leeuw verruilt FC Groningen voor Willem II. De 35-jarige aanvaller tekent voor twee jaar bij de club die de afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie degradeerde.

De transfer hing al dagen in de lucht, maar leek eerder niet door te gaan door andere wensen van zijn familie. Dat blijkt niet waar te zijn, licht De Leeuw toe op de clubwebsite: ''Dat wil ik graag uitleggen, want ik las berichten dat mijn vrouw de spelbreker zou zijn. Dat is niet zo. We hebben twee jonge kinderen die we liever niet uit hun bekende, stabiele omgeving en school willen halen. Maar mijn situatie bij FC Groningen veranderde de afgelopen dagen zodanig, dat we er tóch voor kiezen om naar Tilburg te komen. Mijn vrouw weet dat ze met een voetballer getrouwd is, dus veranderingen zijn we allebei wel gewend. We voelen ons heel vertrouwd en thuis in Tilburg, want we komen hier natuurlijk vanwege familie en vrienden al jaren.''

De Leeuw, geboren in Goirle, doorliep de jeugdopleiding van Willem II maar speelde nooit een officieel duel in het eerste elftal van de formatie uit Tilburg. Hij vertrok naar Veendam en voetbalde later ook voor De Graafschap, het Amerikaanse Chicago Fire en FC Emmen. Bij Groningen kwam de aanvaller afgelopen seizoen tot 33 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde.