<
>

Gutiérrez verlengt tot de zomer van 2025 bij PSV

Érick Gutiérrez (27) heeft zijn contract bij PSV verlengd. De 30-voudig Mexicaans international ligt nu tot medio 2025 vast in Eindhoven. Gutiérrez speelde dinsdagavond een belangrijke rol in de overwinning van PSV op AS Monaco (3-2) in de derde voorronde van de Champions League, door in de slotfase van de officiële speeltijd gelijk te maken.

Gutiérrez speelt sinds de zomer van 2018 voor PSV. Toen werd hij herenigd met zijn landgenoot en goede vriend Hirving Lozano en tekende hij een contract tot 2023. De middenvelder groeide nooit uit tot een absolute basiskracht, maar speelde zaterdag wel zijn honderdste duel voor PSV tegen FC Emmen. In vier jaar tijd scoorde hij acht keer en gaf hij negen assists.

"Ik voel me hier gewaardeerd en belangrijk", licht de Mexicaan toe op de clubwebsite. "Dat gevoel ontstond één á twee jaar geleden. Sindsdien speel ik veel en voel ik dat ik het team kan helpen. Onder andere door het maken van belangrijke doelpunten, zoals gisteren. Ik scoor niet vaak, maar als het gebeurt ga ik helemaal los. Het was gisteren bovendien een speciale avond. De sfeer en de passie die samen met de fans ontstond was fantastisch en ik hoop dat we dat dit seizoen vaker gaan meemaken. PSV heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ik voel me hier thuis en ben daarom heel blij dat ik blijf."