<
>

Bekendmaking vier kanshebbers Talent van het Jaar Eredivisie

De komende twee weken worden de kanshebbers voor Speler van het Jaar en Talent van het jaar van het afgelopen seizoen in de Eredivisie en Eredivisie Vrouwen bekend gemaakt. Vandaag is het de beurt aan de kanshebbers voor Talent van het Jaar van de Eredivisie.

Orkun Kökcü, Jørgen Strand Larsen, Jurriën Timber en Loïs Openda maken op 30 augustus tijdens de Eredivisie Awards kans op Talent van het Jaar van de Eredivisie. Deze awards zijn live te zien op ESPN.

Kökcü lost belofte in
Orkun Kökcü liet dit jaar eindelijk zien waarom hij als een groot talent wordt beschouwd. Zijn eerste volledige seizoen bij Feyenoord bekroonde hij met een finale in de Conference League en een persoonlijke status die past bij iemand die het nummer tien draagt. De 21-jarige middenvelder behaalde zijn hoogste contributie ooit in de Eredivisie, met in totaal zeven doelpunten en negen assists in 32 wedstrijden.

Goaltjesdief Strand Larsen
Jørgen Strand Larsen werd afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij topscorer van FC Groningen. De 22-jarige Noor was goed voor 14 treffers en 2 assists in 32 Eredivisie-duels. Of Strand Larsen die prestatie komend seizoen voor de derde keer op rij voor elkaar weet te krijgen is nog maar de vraag, de ijzersterke spits geniet interesse vanuit meerdere Europese competities.

Timber ijzersterk
Jurriën Timber speelde een belangrijke rol in het kampioensjaar van Ajax. De Amsterdammers noteerden in de eerste seizoenshelft absurde cijfers. Na 23 wedstrijden stond de teller op slechts vijf tegengoals, de basis voor het kampioenschap van de ploeg van Erik ten Hag. Ondanks interesse van Manchester United lijkt de 21-jarige Timber nog een jaar in Amsterdam te blijven.

Droomseizoen Openda
Loïs Openda groeide afgelopen jaar uit tot onbetwiste basiskracht bij Vitesse en scoorde maar liefst 19 doelpunten in 33 wedstrijden. Het leverde hem een oproep voor de Rode Duivels op. De 22-jarige aanvaller gaat nu zijn geluk beproeven in Frankrijk, waar hij een 5-jarig contract getekend heeft bij RC Lens, dat vorig seizoen 7e werd in de Ligue 1

Op 30 augustus zijn de Eredivisie Awards live te zien op ESPN.