<
>

Zaakwaarnemers Frenkie de Jong in Barcelona

ANP Foto

De zaakwaarnemers van Frenkie de Jong zijn aangekomen in Barcelona, te midden van de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de middenvelder bij de club. Manchester United en Chelsea tonen aanhoudende interesse in de Nederlander. Ali Dursun en Hasan Cetinkaya, die ook Barça-spits Martin Braithwaite vertegenwoordigen, vlogen woensdag naar de Catalaanse hoofdstad en zullen naar verwachting de komende dagen met de club praten over hun spelers. Ondertussen dreigen de twee kersverse aanwinsten Andreas Christensen en Franck Kessié gratis de deur uit de lopen.

De toekomst van De Jong heeft de hele zomer veel aandacht gehad. ESPN onthulde in juli dat Barça met Manchester United overeen was gekomen over een overstap met een vergoeding van ongeveer 85 miljoen euro, inclusief bonussen, terwijl Chelsea ook geïnteresseerd is. De middenvelder prefeert tot dusver echter een langer verblijf in Camp Nou.

'Illegaal contract'
Barça heeft ondertussen tegen De Jong gezegd dat als hij wil blijven, hij zijn salaris moet verlagen. De club stuurde vorige maand zelfs een brief naar het kamp van De Jong, waarin stond dat de contractverlenging die hij in 2020 onder het vorige bestuur tekende, onregelmatigheden bevat. Bronnen in de buurt van de speler zeiden dat het contract legaal is en beweren dat de brief die Barça stuurde bedoeld was om De Jong onder druk te zetten om een vertrek te accepteren of met een loonsverlaging akkoord te gaan.

Het huidige bestuur van Barça is van mening dat er mogelijk onregelmatigheden waren in andere verlengingen die tegelijkertijd werden ondertekend door Marc-Andre ter Stegen, Gerard Pique en Clement Lenglet.

Aanwinsten dreigen te vertrekken
Barcelona lijkt geld in te zamelen om de zomeraanwinsten in La Liga te kunnen registreren. De club is ook in onderhandeling over verdere loonaanpassingen met Gerard Piqué en Sergio Busquets. Volgens bronnen zijn de gesprekken tot nu toe goed verlopen. Beide spelers gingen samen met Jordi Alba afgelopen zomer akkoord met een loonsverlaging om de registraties van Memphis Depay, Eric García en Sergio Aguero mogelijk te maken, en moeten dit jaar mogelijk hetzelfde doen.

Barcelona trapt zaterdag het nieuwe La Liga-seizoen af tegen Rayo Vallecano, maar geen van de vijf aanwinsten zijn geregistreerd in de Spaanse competitie. Hetzelfde geldt voor Ousmane Dembélé en Sergi Roberto, die hun contract verlengden. Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé werden voor grote bedragen naar Camp Nou gehaald, terwijl Andreas Christensen en Franck Kessié transfervrij overkwamen. Die laatste twee beschikken over een clausule die inhoudt dat ze de club gratis mogen verlaten als ze niet voor de eerste competitiewedstrijd zijn ingeschreven.

De club heeft tot nu toe activa verkocht ter waarde van meer dan 600 miljoen euro en is het in staat om een ​​aantal van de aankopen in te schrijven. Een bron van La Liga zegt echter dat er voor zaterdag meer geld moet worden opgehaald - of de lonen moeten worden verlaagd - om iedereen te registreren.