<
>

Bekendmaking vier kanshebbers Speler van het Jaar Eredivisie

De komende twee weken worden de kanshebbers voor Speler van het Jaar en Talent van het jaar van het afgelopen seizoen in de Eredivisie en Eredivisie Vrouwen bekend gemaakt. Vandaag is het de beurt aan de kanshebbers voor Speler van het Jaar van de Eredivisie.

Jurriën Timber, Noussair Mazraoui, Cody Gakpo en Luis Sinisterra maken op 30 augustus tijdens de Eredivisie Award kans op Speler van het Jaar van de Eredivisie. Deze awards zijn live te zien op ESPN.

Timber en Mazraoui cruciaal in kampioenschap Ajax
Ajacieden Timber en Mazraoui speelden een belangrijke rol in het kampioensjaar van Ajax. De Amsterdammers noteerden in de eerste seizoenshelft absurde cijfers. Na 23 wedstrijden stond de teller op slechts vijf tegengoals, de basis voor het kampioenschap van de ploeg van Erik ten Hag. Noussair Mazraoui maakte deze zomer zijn droomtransfer naar topclub Bayern München, Jurriën Timber lijkt nog een jaar in Amsterdam te blijven.

Sinisterra verdient transfer naar Premier League
Onder trainer Arne Slot stond Luis Sinisterra afgelopen seizoen als één van de eerste op het wedstrijdformulier bij Feyenoord. De linksbuiten van de Rotterdammers was twaalf keer trefzeker in dertig Eredivisiewedstrijden. Daarmee verdiende de Colombiaan een transfer naar de Premier League. Sinisterra die nu bij Leeds United speelt, was ook in de Conference League op dreef voor Feyenoord.

Definitieve doorbraak Gakpo
Cody Gakpo beleefde afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak. De 23-jarige aanvaller noteerde 12 doelpunten en 13 assists in de Eredivisie en schoot PSV ook nog eens naar de bekerwinst. De buitenspeler staat in de belangstelling van verschillende clubs uit de Premier League. De vraag is of hij ook dit seizoen op de Nederlandse velden schittert.

Op 30 augustus zijn de Eredivisie Awards live te zien op ESPN.