<
>

Eiting maakt op De Dijk kennis met Volendamse specialiteit

Carel Eiting kreeg van Wim Jonk in het openingsduel van FC Volendam met FC Groningen direct een basisplaats. De middenvelder is nog geen week bij de groep, maar voelt zich al helemaal op zijn plek in Volendam. Om het vissersdorp nog wat beter te leren kennen, namen we Eiting mee naar De Dijk voor een verse haring.

Het is niet de haring, en ook niet uitzicht vanaf De Dijk op het Markermeer dat Eiting naar Volendam trok. De aanwezigheid van trainer Jonk was doorslaggevend voor zijn keuze om terug te keren naar Nederland. Eiting kwam Jonk voor het eerst tegen als 15-jarige jongen in de Ajax-jeugd. Vanaf toen ontstond er een speciale band met hem.

Jonk gaf hem lessen mee waar Eiting nu nog steeds de vruchten van plukt, vertelt hij op de toeristische trekpleister van het dorp. "Toen hij weg was bij Ajax hebben we altijd contact gehouden over mijn spel en carrière. Hij heeft mij echt een betere speler gemaakt. Hij was wel de belangrijkste reden om voor Volendam te kiezen."

"Waar ben ik naar op zoek? Wil ik een goal maken of een assist geven? Of wil ik de bal in de ploeg houden en team helpen? Ik denk dat ik mijzelf te vaak wegcijfer om het team te helpen. Hij heeft me heel erg geholpen om mezelf te zijn en mezelf te laten zien, maar ook het team te helpen", vertelt Eiting over de rol van Jonk in zijn ontwikkeling.

Eiting kan weinig met interesse van andere clubs
Open, eerlijk en nuchter, zo omschrijft Eiting de Volendammer. Kenmerken waarmee Eiting zich kan identificeren. "Ze hebben het beste voor met de club", merkt hij. De naam van Eiting zong ook rond bij meerdere clubs. Clubs die meedoen om Europees voetbal. FC Utrecht was bijvoorbeeld ook in de markt. Of AZ ook interesse had is voor Eiting niet meer relevant. "Carel speelt bij Volendam. Ik vind het niet zo'n belangrijke vraag of er contact is geweest. Er is mij veel gevraagd wat mijn keuzes waren. Uiteindelijk is dit mijn keuze en hier ben ik blij mee."