<
>

Cody Gakpo volgende Eredivisie-target voor Erik ten Hag

Manchester United is geinteresseerd in Cody Gakpo, melden bronnen aan ESPN. De club zou nog geen concreet bod hebben uitgebracht. Dezelfde bronnen melden dat de vraagprijs van Gakpo's huidige club PSV rond de veertig miljoen euro ligt.

Gakpo kwam op de radar bij United nadat pogingen om Ajacied Antony, en Benjamin Sesko van Red Bull Salzburg te kopen waren mislukt. Mocht de deal rondkomen is de 23-jarige aanvaller de derde speler die deze zomer de overstap maakt vanuit de Eredivisie naar Manchester United. Eerder kocht de club van Erik ten Hag al Tyrell Malacia van Feyenoord en Lisandro Martinez van Ajax. Met Christian Eriksen, die transfervrij overkwam van Brentford, heeft Ten Hag nog een derde speler met een Eredivisieverleden binnengehaald. De Deense middenvelder speelde tussen 2010 en 2013 bij Ajax.

Valse start Ten Hag

Trainer Ten Hag beleefde afgelopen weekend een valse start als trainer op Old Trafford. Thuis werd met 1-2 verloren van de nummer negen van afgelopen seizoen, Brighton and Hove Albion. Volgend weekend gaat de trainer op jacht naar zijn eerste overwinning, uit bij Brenford.

Gakpo eerlijk over toekomst
Gakpo staat er goed op bij verscheidene Europese clubs, volgens het Eindhovens Dagblad is Nottingham Forrest één van hen. Tot nu toe is er nog geen van de geïnteresseerden concreet geworden voor de Eindhovenaar. Tijdens het duel met FC Emmen werd Gakpo uitgebreid toegezongen door de Eindhovense supporters. Na afloop zei hij het volgende over zijn toekomst. "We moeten gewoon kijken hoe het zich gaat ontwikkelen en dan zal er uiteindelijk een keuze worden gemaakt."

Slaagt PSV erin Monaco uit te schakelen en door te stoten naar de laatste voorronde van de Champions League, dan is de kans groter dat Gakpo speler van PSV blijft. "Eerst moeten we ons focussen op dinsdag (vandaag,red.) en proberen Champions League te halen. Dan is het aannemelijker om te blijven. Ik heb nog nergens gezegd dat ik wegga, dus die kans zit er zeker in", aldus Gakpo.

Van Nistelrooij sprak aan het begin van de voorbereiding uitgebreid met zijn sterspeler. De trainer heeft goede hoop dat Gakpo nog een tijdje in het Philips Stadion te bewonderen is.