<
>

'Mister Perfect' Schöne: "Dan komt er wel een andere Lasse naar boven dan de mensen kennen"

Met 387 wedstrijden Eredivisie-voetbal hoort Lasse Schöne tot het meubilair van de Nederlandse voetbalcompetitie. De Deen die voor sc Heerenveen, De Graafschap, N.E.C. en Ajax speelde, is de eerste gast in de gloednieuwe podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. Met de ‘NederDeen’ valt uiteraard genoeg te bespreken.

Wanneer boezemvriend Kostas Lamprou aan de lijn hangt en de vraag krijgt wat een vervelende eigenschap van Schöne is, volgt het antwoord: "Hij is perfectionistisch. En hij ziet er altijd goed uit." Alles wat Schöne kenmerkt, komt daarmee tot uiting. De 36-jarige Deen kent een carrière zonder smetje. Dat de bevriende Griek tot geen echt kritiekpuntje komt, is wat dat betreft veelzeggend.

"Dan komt er wel een andere Lasse naar boven dan de mensen kennen", is een uitspraak van de middenvelder van N.E.C. die wat dat betreft het tegendeel bewijst. In zijn periode in Italië bij Genoa worden een tijdje – mede door corona - de salarissen vooruitgeschoven en dus nog niet betaald. "Voor ons als voetballer was dat geen probleem, wij kunnen nog wel door. Op een gegeven moment ben ik aan de deur gaan kloppen. Maar we hebben mannen in de staf, fysio’s, materiaalmannen. Die hebben ook een hypotheek en kinderen thuis. Die kunnen niet om de vijf maanden betaald worden. Dat moet echt nu gebeuren. Betaal hun maar, laat ons dan maar even zitten. Dat soort dingen. Daar heb ik wel moeite mee."

In Fresia & Milan Parkeren de Bus gaat Schöne uiteraard op veel meer in. Zo gaat het over zijn status als Mister Perfect, zijn band met Marcel Boekhoorn, boezemvriend Kostas Lamprou hangt aan de telefoon, hét Champions League-jaar met Ajax, zijn kennis van honden en nog véél meer.

De eerste aflevering van Fresia & Milan Parkeren de Bus is te beluisteren in je favoriete podcastapp als Spotify of iTunes of vanaf 20:15 uur te zien op ESPN 2.