<
>

Conceição opent rekening in Amsterdam, Jong AZ wint ondanks blunder Westerveld

Jong Ajax heeft een punt overgehouden aan de seizoensseizoensouverture tegen Telstar: 1-1. In Wijdewormer won Jong AZ overtuigend van MVV met 3-1.

Francisco Conceição behoorde tot de wedstrijdselectie van Alfred Schreuder voor het duel met Fortuna Sittard, maar moet nog wachten op zijn officiële debuut in de hoofdmacht. John Heitinga stelde de 19-jarige Portugees op als rechtsbuiten. Hij hield het 80 minuten vol. In de eerste helft moest Conceição toezien hoe Telstar de leiding nam via een rake kopstoot van Koen Blommestijn.

Vlak voor rust opende Conceição zijn rekening in Amsterdam door de gelijkmaker binnen te schuiven onder toeziend oog van onder andere toekomstig bondscoach Ronald Koeman. Hij keek met speciale aandacht naar het duel, omdat Ronald Koeman jr. onder de lat stond bij Telstar. Koeman jr. stond slechts één doelpunt toe. Mike Snoei begint zodoende zijn tweede periode als trainer van Telstar met een gelijkspel.

Zonen oud-internationals tegenover elkaar bij Jong AZ - MVV Maastricht
Het duel tussen Jong AZ - MVV had een bijzonder tintje vanwege de bekende namen die op het veld stonden. Sem Westerveld en Mexx Meerdink hadden een basisplek bij Jong AZ, Thomas van Bommel startte als middenvelder bij de Maastrichtenaren.

Maxim Dekker opende al na vier minuten de score voor Jong AZ. Door een blunder van Westerveld kwam MVV ruim tien minuten later onverwacht op gelijke hoogte. De goalie liet een terugspeelbal over zijn voet het net in rollen. Gelukkig voor Westerveld repareerde Jong AZ de schade. Meerdink maakte kort na rust de 2-1. waarna Soulyman Allouch met een fraaie knal in de 82e minuut de wedstrijd in het slot gooide.