<
>

Dallinga beleeft droomdebuut: "Dat is hoe je het voor ogen hebt"

Thijs Dallinga liet tijdens zijn competitiedebuut voor Toulouse direct zien waarom hij is aangetrokken door de promovendus. Op aangeven van landgenoot Branco van den Boomen werkte hij de openingstreffer binnen tegen Nice. Een fijne binnenkomer voor de oud-topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

In de 20e minuut kreeg Van den Boomen de bal aan de linkerflank van het veld ingespeeld. Met zijn rechterbeen legde hij de bal precies tussen de verdediging van Nice en doelman Bulka in. Dallinga anticipeerde goed en met zijn scheenbeen zette hij Toulouse op voorsprong. "Natuurlijk, was het een droomdebuut. Ik was blij dat ik mocht starten", zegt Dallinga daags na zijn eerste optreden in de Ligue 1. "Het was speciaal om meteen voor eigen publiek te scoren. Dat is eigenlijk wel hoe je het voor ogen hebt."

Dallinga kijkt uit naar affiche met Parijse sterren
In speelronde vier wacht Dallinga een ontmoeting met de absolute top van de wereld. Dan komen namelijk de sterren van Paris Saint-Germain naar Toulouse. Een affiche om naar uit te kijken.

"Dat is even andere koek. Dat is even een switch vergeleken met vorig jaar", vertelt Dallinga over het duel met onder anderen Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé. "Dat zijn potjes waar je uiteindelijk voetballer voor bent geworden. Het zijn ploegen die je niet elke week tegenkomt. Ik ben benieuwd hoe we het tegen hen gaan doen. Het is mooi om je te meten met dat soort spelers. Uiteindelijk moeten we wel voor een resultaat gaan. Dat wordt lastig genoeg", aldus de 22-jarige Groninger.

Excelsior wordt ook vanuit Frankrijk bekeken
Als er wordt gevraagd naar de prestatie van zijn oude club Excelsior van afgelopen weekend, verschijnt er een glimlach op het gezicht van Dallinga. Hij heeft zijn oude ploeggenoten zaterdag met 0-2 zien winnen van Cambuur. Een fijn begin van de promovendus, beaamt Dallinga. "Mooi dat ze hebben gewonnen. Dat blijf ik gewoon volgen. Hopelijk trekken ze deze lijn door."