<
>

Senesi tekent vierjarig contract bij Bournemouth

Marcos Senesi verruilt Feyenoord voor Bournemouth. De Argentijnse verdediger tekent een vierjarig contract bij de club uit de Premier League.

Senesi behoorde al niet tot de selectie van Feyenoord voor het uitduel met Vitesse van zondag om zijn transfer af te ronden. Hij kwam in 2019 van San Lorenzo naar Feyenoord en speelde 116 duels voor de Rotterdammers.

"Heb mij altijd thuis gevoeld in Rotterdam"
"Afscheid nemen van Feyenoord doet me veel, "vertelt Senesi op de website van Feyenoord.. "Feyenoord was mijn eerste club in Europa en ik heb mij altijd erg thuis gevoeld in Rotterdam. Ik heb met de club en de supporters een mooie weg afgelegd en indrukwekkende tijden beleefd. Niet in de laatste plaats door onze prestaties in Europa vorig seizoen. Met dat doel ben ik drie jaar geleden ook naar Rotterdam gekomen en ik ben nog altijd heel blij met die keuze."

Senesi kwam tot zes doelpunten in de Eredivisie, waarvan die tegen ADO Den Haag in het seizoen 2020/'21 ongetwijfeld de mooiste was. De 25-jarige Argentijns international trof doel via een omhaal. Het doelpunt werd verkozen tot Doelpunt van het Jaar.

Met Senesi vertrekt er opnieuw een sterkhouder van de ploeg die afgelopen seizoen de finale van de Conference League bereikte. Eerder werden Tyrell Malacia (Manchester United), Luis Sinisterra (Leeds United) en Bryan Linssen (Urawa Red Diamonds) al verkocht. Guus Til en Cyriel Dessers werden gehuurd van Spartak Moskou en KRC Genk.

Bournemouth won afgelopen weekend in de eerste speelronde van de Premier League met 2-0 van Aston Villa en staat op een gedeelde tweede plek.