<
>

Cillessen keert definitief terug bij N.E.C.

N.E.C. heeft de spectaculaire transfer van Jasper Cillessen afgerond. De 33-jarige doelman heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract in Nijmegen.

De geruchten dat N.E.C. bezig was met een transferstunt werden woensdag steeds serieuzer en aan het einde van de dag kwam daar eindelijk de bevestiging: Cillessen keert na elf jaar terug op het oude nest. Hij droeg tien seizoenen het Nijmeegse shirt en verkaste in 2011 voor 3,2 miljoen euro naar Ajax. In Amsterdam werd hij eerste doelman van het Nederlands elftal. Cillessen speelde daarna voor FC Barcelona en Valencia. Hij drukte met zijn salaris zwaar op de begroting van Valencia en mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de komst van de ervaren doelman: ''Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland. Als je als N.E.C. zijnde zo’n doelman kan binnenhalen moet je nooit twijfelen. Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons. Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor N.E.C. en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans. De wetten van topsport. We zijn blij dat Jasper terug is waar het voor hem begon: N.E.C.''

Conflict met Valencia
De verrassende transfer had uiteindelijk wel de nodige voeten in de aarde. De presentatie van Cillessen werd tweemaal uitgesteld vanwege een conflict tussen de doelman en Valencia. Technisch directeur Ted van Leeuwen gaf zondag al aan dat het conflict 'om geld' ging. Een afspraak die Cillessen had met Valencia werd op het laatste moment gewijzigd door de Spanjaarden, waardoor de transfer van de keeper niet afgerond kon worden. Zondagavond werd die laatste plooi gladgestreken.

Debuut
Cillessen debuteerde op 28 augustus 2010 bij N.E.C. in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij kreeg door een blessure bij Gabor Babos die dag eindelijk een kans nadat hij daarvoor jaren op de bank had gezeten in het Goffertstadion. Een jaar later verdiende hij door zijn goede prestaties een transfer naar Ajax. Nu is hij definitef terug op de plek waar het voor hem allemaal begon.