<
>

Ajax gaat samenwerking aan met CF Pachuca

Ajax gaat een samenwerking aan met het Mexicaanse CF Pachuca. Vertegenwoordigers van beide clubs tekende vrijdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst. Ajax en Pachuca willen met name kennis uitwisselen op het gebied van scouting en talentontwikkeling.

Pachuca werd zes keer kampioen van Mexico en won al vijf keer de CONCACAF-Champions League. De laatste keer was in 2017, met Hirving Lozano als uitblinker. De Mexicaanse aanvaller ging daarna naar PSV en speelt inmiddels voor de Italiaanse topclub Napoli.

Focus op talentontwikkeling en scouting
Ajax gaat Pachuca helpen bij de scholing van coaches en stafleden van de jeugdopleiding, met als doel om zo ook de spelers van de Mexicaanse club beter te maken. Dit kan er volgens Ajax toe leiden dat de grootste talenten uiteindelijk richting Amsterdam komen.

"Als Ajax zijnde kunnen we veel informatie delen over de manier van het opleiden van talent", zegt Klaas-Jan Huntelaar, die samen met Gerry Hamstra de technische leiding heeft bij Ajax. "Voor ons is het heel belangrijk om te weten wat er speelt op een ander continent op het gebied van talent." Ajax sloot eerder dergelijke samenwerkingsverbanden in onder meer Japan, Australië, China en de Verenigde Arabische Emiraten.

Voorzitter Armando Martinez van Pachuca zegt dat Ajax 'de beste jeugdopleiding van Europa' heeft. "We geloven dat in de toekomst meer spelers van Pachuca in Nederland zullen spelen. De samenwerking wordt nog beter als voetballers hier gaan spelen. En waarom niet denken aan een toekomst waarin spelers van Ajax bij Pachuca komen spelen? Een andere doelstelling is namelijk de uitwisseling van jeugdspelers."