<
>

Slot: "Kokcü ontbreekt zondag, Giménez onderweg"

Arne Slot heeft op de persconferentie in aanloop naar het duel met Vitesse bevestigd dat Orkun Kokcü ontbreekt aanstaande zondag. Gernot Trauner en Javairô Dilrosun hebben de training wel weer hervat.

Feyenoord zag deze transferperiode een groot aantal spelers vertrekken. Toch heeft Slot vertrouwen in zijn selectie. “Nog een behoorlijk gedeelte van het team is intact. Kokcü is natuurlijk geblesseerd, maar die jongens zijn natuurlijk wel bekend met de speelwijze. Zij hebben zich een jaar lang hartstikke goed ontwikkeld. Dat is wel een feit als je ziet wat voor transfers jongens maken en welke clubs belangstelling hebben", aldus de trainer van de Rotterdammers. “Er werd gesproken over een balans. Tuurlijk zijn er wat spelers weg, maar anderen zijn wat verder in hun ontwikkeling. Per saldo ben ik iemand die het positief bekijkt."

Opvolging Malacia
Slot zag deze zomer linksback Tyrell Malacia naar Manchester United verkassen. Daardoor is de linksback positie dun bezet in Rotterdam. Een vervanger is namelijk nog niet aangetrokken.

“Het is niet zo dat de linksback positie niet kan worden ingevuld door iemand die daar goed kan spelen, maar dat is wel een positie waar we versterking zoeken. Linksback, rechtsback, vroeger kon je zeggen: ‘ach het zijn maar backies’. Maar in het moderne voetbal zijn die ‘backies’ echte backs geworden. Het is een belangrijke positie en we zijn hard op zoek om daar zo goed mogelijk invulling aan te geven.”

Aanwinsten steeds fitter
Met onder anderen Quinten Timber, Oussama Idrissi en Sebastian Szymanski kwamen er ook al een aantal nieuwe spelers naar De Kuip. “Er zijn er heel veel weggegaan en dus ook een hoop bijgekomen. Die jongens zijn allemaal wat later in de voorbereiding aangesloten. Daarvoor hebben ze weinig of helemaal niet bij hun club getraind. Ze worden steeds fitter, maar ze hebben gelukkig ook nog steeds concurrentie van andere spelers, die het ook prima hebben ingevuld deze voorbereiding."

Giménez onderweg, Slot zwijgt over Zerrouki
Santiago Giménez zal hoogstwaarschijnlijk dit weekend terugkeren in Nederland en zo snel mogelijk aansluiten bij Feyenoord. “Ik verwacht dat hij vandaag of morgen terugvliegt naar Nederland. Dat wil nog niet zeggen dat hij ook gelijk mag werken.” De Mexicaanse spits moet nog de juiste papieren hebben voordat hij daadwerkelijk in De Kuip te zien zal zijn. “Ik ben deze week vooral met Vitesse bezig geweest en niet met pasjes,” aldus Slot.

Ramiz Zerrouki lijkt dicht bij een transfer naar Feyenoord. "Feyenoord speelt Europa League, ik denk dat ik daar kan doorgroeien tot een betere speler", vertelde hij tegenover RTV Oost na het duel in de voorronde van de Conference League duel met FK Čukarički. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt wilde Slot niet bevestigen. “Ik heb het interview en de wedstrijd van Twente meegekregen. Ik vind het van mijn kant ongepast om over een speler die niet van ons is, en als ik de geluiden vanuit Enschede hoor ook nog lang niet van ons is, iets te zeggen.”

Vitesse – Feyenoord is zondag om 14:30 uur live te zien op ESPN 2